Fallback or 'alternate' content goes here. This content will only be visible if the SWF fails to load.

Vijesti

Grafiti radionica u sklopu Rastok Festivala

Grafiti radionica u sklopu Rastok Festivala

Jedinstvena organizacija mladih (JOM) Jelah otvara konkurs za mlade grafiti crtače odnosno umjetnike iz Bosne i Hercegovine od 18 do 35 godina starosti, za učešće na grafiti radionici i iscrtavanju najboljih grafiti crteža koji interpretiraju i objašnjavaju društveni i kulturni značaj Rastok Fest-a. Tema grafiti radionice je ”Rastok vremeplov”. Od ukupnog broja prijavljenih grafiti crtača(…)

Exodus objavljuju novi album u oktobru

Exodus objavljuju novi album u oktobru

Američki metalci Exodus, najavili su izlazak novog albuma za oktobar. Materijal nosi naziv ‘Blood In, Blood Out', a u prodaji je od 14. oktobra na tlu SAD-a. Bend je predstavio naslovnicu albuma, koju možete vidjeti na dnu stranice. Na albumu se pojavljuje pjevač Steve ‘Zetro’ Souza, koji je posljednji put sarađivao s bendom na albumu(…)

Jednodnevni festival na lokaciji Kameni amfiteatar na Bjelašnici

Jednodnevni festival na lokaciji Kameni amfiteatar na Bjelašnici

Kameni amifitetar, u Javorovm Dolu na Bjelašnici tokom četvorogodišnjeg postojanja svojim kreativnim sadržajima, pješačkim stazama, planinarskim izletima predstavlja cjelodnevno uživanje za svakog pojedinca. U saradnji sa produkcijskim timom KLABIKE kreiran je koncept koji želi da ponovo podsjeti  sugrađane na predivni reljefni fenomen Kameni Amfiteatar u vidu jednodnevnog festivala koji ima za namjeru da postane događaj(…)

Manje od mjesec dana do Dimensions Festivala

Manje od mjesec dana do Dimensions Festivala

Manje od mjesec dana ostalo je do početka Dimensions festivala, koji se po treći put, od 27. do 31. kolovoza 2014., vraća na idiličnu lokaciju poluotoka itvrđave Punta Christo u Štinjanu pored Pule i dovodi neka od najvećih talenata svjetske elektronske glazbe. Sa specifičnim pristupom biranja uzbudljivih, jedinstvenih, izazovnih i cijenjenih glazbenika Dimensions festival se pozicionirao kao(…)

Interview: Klabika Collective

Interview: Klabika Collective

Vjerovatno ste do sada imali priliku susresti se sa nazivom: MOMENTUM:KLABIKA. Razgovarali smo sa KLABIKA “operativcima”, Mersel Bujakom i Samirom Pekazom, da saznamo šta se tačno krije iza projekta na kojem poprilicno tiho rade vec 2 godine. Kako je sve počelo? S: U septembru 2011, nakon dugogodišnjeg RAVE-anja i produciranja različith okupljanja, imali smo dnevni storming(…)

Treći Sarajevo Rock Festival počinje 15. augusta

Treći Sarajevo Rock Festival počinje 15. augusta

Od 15. do 23. augusta 2014. u toku 20. Sarajevo Film Festivala u sarajevskom rock&jazz klubu Underground održat će se 3. Sarajevo Rock Festival. Osnovni cilj festivala je obogaćenje rock scene u našoj zemlji i svakako jačanje veza sa izvođačima iz susjednih zemalja. Nakon dvije uspješne godine i dva održana festivala koji su prošli iznad(…)